:: انواع انجیر و خواص آن...
انجیر; میوه ای که اکثرمون دوسش داریم و میخوام شما را با بعضی از خواص حیرت انگیز این میوه آشنا کنم.
پس پس بریم ادامه مطلب...
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *
:: انواع انجیر و خواص آن...
انجیر; میوه ای که اکثرمون دوسش داریم و میخوام شما را با بعضی از خواص حیرت انگیز این میوه آشنا کنم.
پس پس بریم ادامه مطلب...
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *
:: برای جلوگیری از این مشکل، از خوردن سبزیجاتی مثل بروکلی، گل کلم و دیگر انواع کلم ها که منجر به ایجاد نفخ می شوند، خودداری کنید.
غذاها و نوشیدنی هایی که پیش از سفر هوایی میل می کنید در تغییر حال شما هنگام پرواز بسیار موثرند. برای اینکه در طول پرواز حالتان به هم نخورد، شکم باد کرده،نفخ دار یا... نداشته باشید بهتر است از خوردن و آشامیدن موادی که در ادامه مطلب نام برده ایم، پرهیز بفرمایید.
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *:: نتایج بررسی های جدید نشان میدهند مادرانی که در دوران بارداری شیر مصرف میکنند، دارای کودکان قد بلند تری هستند.
محققان با بررسی اطلاعات پزشکی تعدادی کودک به ارتباط میزان قد آنان و عادت مادرانشان به مصرف شیر در دوران بارداری پی بردند. در این تحقیات آمده است: نوزادان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری روزانه یک لیوان شیر نوشیدهاند در دوران نوجوانی دارای قد بلندتری هستند.
گروهی از پزشکان ایسلندی، دانمارکی وامریکایی به بررسی اطلاعات پزشکی نوزادان 809 زن در فاصله سالهای 1988 و 1989 میلادی و میزان شیر مصرفی آنان در دوران بارداری مشغول شدند.
یافتههای این محققان میگویند: کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری روزانه 150 میلیلیتر شیر مصرف میکردند، در نوجوانی قد بلندتر بودهاند.
همینطور نوزادان این مادران از میزان انسولین بیشتری در خونشان برخوردار بودند که به این امر به معنی این است که آنان کمتر در معرض خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دو هستند.
گردآوری: دیلم پاتوق
:: شما می دانید که کیسه صفرا دارید، ولی آیا میدانید محل آن کجاست و عملکرد آن چیست؟ کمی درباره کیسه صفرا و نقش آن در گوارش بدانیم.
شما میدانید محل قرارگرفتن قلبتان کجاست؟ حتما می دانید.
آیا میدانید محل قرار گرفتن مغزتان کجاست؟ جواب بله است.
در مورد کیسه صفرا چطور؟
کیسه صفرا یکی از اعضایی است که شما تا زمانی که مشکلی پیش نیامده باشد، درمورد آن زیاد فکر نمی کنید.
اجازه دهید بعضی از این جاهای خالی را پر کنیم.
به ادامه مطلب مراجعه کنید...
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *:: لنزهای چشمی را به یکدیگر قرض ندهید؛ از لنزهای تماسی تستی که در آرایشگاهها یا برخی از لوازم آرایش فروشیها وجود دارند، استفاده نکنید و از مکانهای معتبر مانند...
در ادامه مطلب بخوانید...
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *:: افزایش سرعت رشد در سن بلوغ برای دختران در حدود 9 سالگی و برای پسران در حدود 11 سالگی است.رشد سریع در طول بلوغ ، برای دختران وپسران طی 6-4 سال ادامه مییابد. و از سن 20-18 سالگی حدود3-2 سانتی متر اضافه میشود.و البته به ژنتیک فرد نیز بستگی دارد. یک فرمول تقریبی این است که قد پدر +قد مادر = x تقیسم بر 2 + و_ 6 یعنی مثلا اگر پدر شما 173 سانتیمتر و مادر تان 167 سانتی متر قد داشته باشند ، قد برای شما =173+167=340 تقسیم بر 2=170 سانتیمتر برای پسر ها + 6 و برای دختر ها _ 6
در بدن ، هورمونی به نام هورمون رشد موجود است که در سنین کودکی و نوجوانی تکثیر سلولی ، در این مناطق غضروفی را تحریک و موجب افزایش استخوان سازی می شود.
استخوان سازی تا پایان سنین بلوغ ، ادامه دارد یعنی تا اوایل...
در ادامه مطلب بخوانید...
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *:: خشکی پوست و تغییر رنگ موها از عوارض شایع استفاده از استخر
یک متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه هنگام شنا در استخر، کلر موجود در آب موجب خشکی پوست میشود، گفت: برای رفع خشکی پوست پس از شنا کردن، حتما باید دوش گرفت و از لوسیونهای مرطوب کننده بدن استفاده کرد.
دکتر سیمین ابراهیم زاده گفت...
به ادامه مطلب مراجعه کنید.
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *:: به گفته دکتر بهروز باریک بین متخصص پوست و مو ، شایع ترین علل پوسته ریزی لب تنفس از راه دهان است و افرادی که عادت دارند به هر دلیل از دهان تنفس کنند بیشتر دچار خشکی و پوسته شدن لب می شوند.
دکتر باریک بین تصریح کرد: آلرژی به برخی مواد مانند: رژلب، خمیر دندان و حتی نخ دندان است که می تواند باعث پوسته پوسته شدن لب شود را یکی دیگر از دلایل خشکی و پوسته ریزی لب دانست.
او در ادامه گفت: در پاره ای موارد استفاده از برخی داروها مثل آکوتان که برای درمان جوش های شدید استفاده می شود نیز منجر به خشک شدن و در نهایت پوسته ریزی لب ها می شود.
دکتر باریک بین در رابطه با خشکی لب در کودکان گفت: در آنها نیز بیشتر از افرادی که زمینه خشکی پوست را دارند پوسته شدن لب ها بروز پیدا می کند که به دنبال خیس شدن مکرر لب ها به وجود می آید و در دهان ملتهب، قرمز و حاوی پوسته فراوان می شود.
وی همچنین یاد آور شد: اولین قدم برای درمان خشکی تشخیص علت آن است که با مراجعه به متخصص پوست مشخص می شود.
باریک بین در ادامه توصیه کرد: استفاده از داروهای ضد التهابی در مرطوب کننده قوی به درمان خشکی و پوسته پوسته شدن لب کمک می کند که بهترین این داروها وازلین است که این مشکل را حل می کند.
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *
:: در آخرین تحقیقات انجام شده دانشمندان با بررسی های دقیق محصولات شوینده و پرکاربرد خانگی دریافتند بسیاری از دهانشویه ها، دئودورانت ها و برخی موادغذایی از فاکتورهای مؤثر در مبتلا شدن به سرطان هستند.
لطفا" به ادامه مطلب مراجعه کنید...
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *1. سیر را به هر چه می خورید اضافه کنید
۲. خودتان را با کلم بروکلی سیر کنید
بروکلی، یک گیاه مغذی ضد سرطان است که مصرف آن بسیار توصیه می شود. اما باید توجه داشته باشید که امواج مایکروویو ۹۷ درصد از خاصیت ضد سرطانی بروکلی را از بین خواهد برد؛ پس پیشنهاد می شود، آن را به صورت بخارپز و یا در سالاد و سوپ استفاده کنید.
۳. مغزهای آجیل و خشکبار را به سالاد خود اضافه کنید
آجیل سرشار از سلنیوم است. سلنیوم ماده معدنی کمیابی است که سلولهای سرطانی را متقاعد به خودکشی کرده و به سلولها در تعمیر DNA خود کمک می کند. مطالعات انجام شده بر روی بیش از هزار مرد مبتلا به سرطان پروستات، نشان داد که سرعت پیشرفت این بیماری در افرادی از این گروه که خون آنها حاوی بالاترین حد سلنیوم بوده به نسبت افرادی با سلنیوم پایین، در طول ۱۳ سال ۴۸ درصد کاهش یافته است.
یک تحقیق جالب پنج ساله در دانشگاه کرنل و دانشگاه آریزونا نیز نشان داد، که ۲۰۰ میلی گرم سلنیوم در روز خطر ابتلا به سرطان پروستات تا ۶۸ درصد، سرطان کلورکتال تا ۵۸ درصد، سرطان ریه تا ۴۶ درصد و به طور کلی مرگ ناشی از انواع سرطان را تا ۳۹ درصد کاهش خواهد داد.
۴. مصرف مرکبات را افزایش دهید
بر اساس تحقیقات محققین استرالیایی، مصرف روزانه مرکبات، خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو و معده را تا ۵۰ درصد کاهش خواهد داد.
۵. مقداری زغال اخته به غلات موجود در صبحانه خود اضافه کنید
زغال اخته از لحاظ قدرت آنتی اکسیدانی رتبه یک را به خود اختصاص داده است. آنتی اکسیدان ها در خنثی کردن رادیکالهای آزاد نقش بسزایی دارند. رادیکال های آزاد، ترکیبات ناپایداری هستند که منجر به آسیب رساندن به سلولها و بروز سرطان می شوند.
۶. مصرف ماهی را افزایش دهید
محققین استرالیایی دریافتند که خطر ابتلا به سرطان خون، در افرادی که در هفته چهار وعده و یا بیشتر ماهی مصرف می کنند به یک سوم کاهش می یابد. مطالعاتی دیگر نشان داده است که مصرف ماهی های چرب از جمله سالمون، ساردین، تن، حلزون، میگو و … با کاهش سرطان اندومتر در خانمها نسبت مستقیم دارد. اینجاست که به فواید شگفت انگیز امگا ۳ پی می بریم.
۷. کیوی را فراموش نکنید
کیوی حاوی مقادیر زیادی ویتامین C، ویتامین E، لوتئین، مس و خاصیت آنتی اکسیدانی است. این میوه در مقابل سرطان همانند یک نارنجک دستی عمل می کند.
۸. از پیازچه در سالاد استفاده کنید
رژیم غذایی سرشار از پیاز ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. این تأثیر زمانی شدت می یابد که به صورت خام و یا نیم پز مصرف شود. سعی کنید تره فرنگی، پیازچه، پیاز و موسیر را هیچگاه فراموش نکنید.
۹. کلم ترش را به جمع خوراکی های خود اضافه کنید
کلم ترش به کلم رنده شده و آب پز با سرکه گفته می شود. یک مطالعه فنلاندی نشان داده است که فرایند تخمیر درگیر در ساخت کلم ترش ترکیبات ضد سرطانی در آن ایجاد می کند. برای کاهش نمک موجود در کلم ترش نیز می توانید قبل از خوردن، آن را بشوئید.
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *
:: با وجود آن که داروهای زیادی برای آرام کردن دندان درد وجود دارد، ولی باید گفت این درد به راحتی قابل تحمل نیست.گاهی شما نوشیدنی سرد یا گرمی میخورید و ناگهان از درد دندان منقلب میشوید، یا خوردن شیرینی شما را برای لحظاتی دچار دنداندرد میکند. برخی از مردم هم به خاطر مشکلات سینوسی، دندان درد میگیرند و آن زمانی است که تنها دندانهای بالای آنان درد میگیرد.
گاهی اوقات هم ساییده شدن دندان، شما را به دندان درد میاندازد که در این صورت معمولا حساس شدن دندان برایتان مشکل ساز شده و باعث درد میشود. بعضی از انواع این دندان دردها احتیاج به رسیدگی فوری دارند. دندان دردهایی که شما را نیمهی شب از خواب بیدار میکنند و یا حتی کارایی روزانه شما را به حد صفر میرسانند، آن دسته از مشکلاتی هستند که باعث میشوند شما سریعا به دندانپزشک مراجعه کرده و تقاضای کمک کنید. این دردها معمولا به دلیل رسیدن چرک (عفونت) به عصب دندان رخ می دهند.
دنداندرد میتواند در اثر شکستگی دندان، عفونت لثه و دندان، آبسه ریشه دندان بهعلت گسترش پوسیدگی دندان (حتی پرشده) به داخل قسمت مرکزی دندان اتفاق بیفتد.
در صورتیکه لثهی نزدیک دندان، قرمز، متورم و دردناک باشد و یا اینکه حفره دندان قابل دیدن باشد، علت دنداندرد واضح است.
اگر به کانون درد مشکوک بودید، ضربه زدن آرام با دسته یک قاشق موجب درد شدید در دندان درگیر میشود.
برای کاهش درد دندان، آسپیرین را روی دندانتان نگذارید، بلکه آن را با آب بخورید. گذاشتن آن روی لثه میتواند آن را زخم کند که بهبود آن 3 تا 4 روز طول میکشد.
کارهایی که میتوانیدبرای آرام کردن دندان درد انجام دهید:
درمان دندان درد-ما به شما خواهیم گفت که قبل از رسیدن به مطب دندانپزشکی، چه کارهای را برای کاهش دندان درد تان انجام دهید:
-دو عدد قرص ایبوپروفن با هم بخورید. در میان مسکنها، این دارو برای کاهش دندان درد مناسبتر است.
- از اسپریهای بیحسی برای دندان درد استفاده کنید. آنها میتوانند برای مدتی روی اعصاب دندانتان تاثیر بگذارند تا بتوانید خود را به پزشک برسانید.
- مقدار یخ را داخل یک کیسه نایلونی بریزید و روی صورت خود، جایی که درد می کند، بگذارید.
- نگه داشتن آب یخ در دهان نیز ممکن است کمکتان کند، اما اگر دیدید باعث درد بیشتر داندانتان شد، از آن صرفنظر کنید.
- سرتان را بالا نگه دارید. با این کار از فشار وارده به دندانتان کاسته میشود.
- دهانتان را بشویید. گاهی اوقات گیر کردن غذا در بین دندانها میتواند به اندازه پوسیدگی دندان، دردناک باشد.
- به هیچ وجه مواد سرد و گرم یا شیرینی نخورید.
-برای آرام شدن دندان درد با تکهای از آدامس دندانتان را بپوشانید.
- اگر دندان درد به علت تماس دندان با ترشی، میوه یا بستنی ایجاد شده است، با قرار دادن خمیر دندان بر روی آن، می توان آن را آرام کرد.
کارهایی که نباید برای آرام کردن دندان درد انجام دهید:
- آسپیرین را روی دندانتان نگذارید. اگر میخواهید حالتان بهتر شود، آن را با آب بخورید. گذاشتن آن روی لثه میتواند آن را زخم کند که بهبود آن 3 تا 4 روز طول میکشد.
- تصور نکنید با قطع شدن درد دندان، مشکل از میان رفته است. مشکل دندانتان را جدی بگیرید و سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.
- از گرما برای تسکین دنداندرد استفاده نکنید، زیرا آن را بدتر می کند.
با این کارها از دندان درد پیشگیری کنید:
- کودک باید بعد از دو تا سه سالگی، مرتباً توسط دندانپزشک معاینه شود.
- کودک باید دندانش را حداقل یک بار در روز مسواک کند.
- اگر در ناحیهای زندگی میکنید که، فلوراید به آب اضافه نشده است، مصرف مکملهای فلوراید الزامی است. بدین منظور با دندانپزشک خود مشورت کنید...
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *بینی بزرگ موجب محافظت در برابر بیماریهای مختلف از جمله سرماخوردگی میشود. به اعتقاد اغلب افراد، بینی کوچک یکی از مهم ترین شاخصههای زیبایی چهره به شمار میرود.
به همین دلیل است که جراحی زیبایی بینی در میان جوانان بسیار پرطرفدار است. اما مطالعات محققان آمریکایی نشان میدهد که بینی بزرگ موجب محافظت در برابر بیماریهای مختلف از جمله سرماخوردگی میشود.
در این بررسی مشخص شد که هر چه بینی و لبها بزرگ تر باشند، ذرات معلق، گرد و غبار و باکتریهای کمتری وارد بدن میشوند.
برای انجام این تحقیق، پژوهشگران دو بینی مصنوعی ساختند که یکی از آنها 2.3 برابر از دیگری بزرگ تر بود. این دو بینی روی دو صورت مصنوعی قرار گرفت و دو لب مصنوعی با شکلها و اندازههای متفاوت نیز روی این صورتها آزمایش شد. نتایج نشان داد در بینیهای بزرگ تر به مراتب ذرات معلق کمتری وارد مسیر تنفسی میشوند.
این نتیجه در مورد لبهای بزرگ تر نیز صادق بود. سرپرست این گروه تحقیقاتی معتقد است: بینی بزرگ تر خطر ورود عفونت به بدن را کاهش داده و همچنین میزان آلودگی هوای وارد شده به بدن را نیز کمتر میکند.
منبع:ghanoondaily.ir
فشار روحی روانی،چه در محیط کاری و چه در محیط خانوادگی، می تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و راحت تر به سرماخوردگی دچار شویم.
استفاده بیش از حد از یک چیز خاص باعث به وجود آمدن اعتیاد می شود و ترک آن برای هر کسی سخت است. اعتیاد همیشه نمی تواند به مواد مخدر باشد گاهش افراد به ورزش هم معتاد می شوند که باز هم می تواند برای سلامتی نامناسب باشد.
همیشه عادت ها را به چشم مخرب نگاه می کنیم به طوری که به نظر ما عادت کردن می تواند باعث از بین رفتن سلامتی شود اما پزشکان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که حتی بدترین عادت ها نیز می توانند برای بدن بسیار مفید باشند. این عادات به راحتی می توانند سلامت را وارد بدن شما کنند و نیازی به ترک آن ها نیست.
** آدامس جویدن عادتی است که بسیاری قصد ترک کردن آن را دارند اما این نکته را بدانید که آدامس می تواند قدرت تمرکز و یادگیری را افزایش دهد. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که جویدن آدامس می تواند میزان خونی که در راه مغز است را بیشتر کرده و مغز شما راحت تر کار خواهد کرد.
** شلخته بودن هم نمی تواند عادت بدی باشد ولی در مقابل وسواس به هیچ عنوان خوب نیست. برای آنکه آلرژی ها را از بین ببرید بهتر است کمی هم شلخته باشید چرا که بسیاری از آلرژی ها بر اثر وسواس به وجود می آیند. محققان به این نتیجه رسیده اند که افراد شلخته کمتر دچار آسیب های ریوی و آلرژی می شوند.
** برخی عادت دارند پس از صبحانه یا به همراه آن از کلوچه و بیسکوئیت استفاده می کنند این عادت شاید به نظر چاق کننده باشد اما برای بدن بسیار مفید است. کلوچه و بیسکوئیت باعث می شود تا پروتئین و کربروهیدرات لازم به بدن شما وارد شده و اگر رژیم داشته باشید می تواند باعث لاغری شما هم بشود.
** بازی های رایانه ای همیشه به عنوان بزرگترین دشمنان نوجوانان شناخته می شوند اما این بازی ها همیشه هم بد نیستند و به راحتی می توانند حال انسان را دگرگون کنند. چند بازی ساده و فکری روی رایانه خود داشته باشید تا در زمان بی حالی یا افسردگی سراغ آن رفته و حالتان را عوض کنید.
آیا سبک زندگی سالمی دارید؟ لازم نیست برای داشتن زندگی سالم، دونده ماراتن باشید، بوفو و بروکلی بخورید یا ساعتها مدیتیشن کار کنید. سبکزندگی سالم یک روند پیشرو است که پستی و بلندیهای خود را دارد اما همیشه به سمت یادگیری بیشتر، داشتن انتخابهای بهتر و زندگی هوشمندانه در حرکت است.
:: راههایی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان
اگر به سلامت دندان های تان اهمیت می دهید،توصیه می کنیم برای پیشگیری از پوسیدگی دندان هایتان این چای را مصرف کنید.
نمک، آب معدنی، شکلات و به تازگی، چای سبز را برای پیشگیری از پوسیدگی دندان موثر میدانند. دکتر کسری طبری متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد این خوراکیها توضیحات جالبی دارد.....
آیا خوراکیها میتوانند از پوسیدگی دندان جلوگیری کنند؟
خوراکیها نقش مکمل دارند. افراد با مصرف روزانه آنها میتوانند تاثیرات فلورایدهای دیگر مانند دهانشویه و خمیردندان فلورایددار را ثبات بخشند. از جمله آنها آدامسهای حاوی فلوراید است. فقط در این آدامس از قندهایی استفاده شده است که قابلیت تخمیر برای باکتریها را ندارند. فلوراید داخل آدامس پس از جویدن آزاد میشود و فقط مدت کوتاهی روی دندانها باقی میماند و اثرات آن مانند دهانشویه و ژلهای فلوراید نیست.
شکلاتهای حاوی فلوراید چطور؟
زمانی که شکلات یا آبنبات را فرد داخل دهان دارد فلوراید آزاد میشود و در سطح دندانها قرار میگیرد و به تدریج پس از آب شدن شکلات در دهان دیگر فلوراید در محیط دهان وجود ندارد.
چای سبز در پوسیدگی دندان نقش پیشگیریکننده دارد یا چای معمولی؟
چای سبز حاوی فلوراید بسیار زیاد است. در واقع همان چای اصیل که در شهرهای شمالی کشور کاشته میشود، حاوی فلوراید زیادی است. اما چایهای معمولی که بیشتر حاوی رنگها هستند و مواد افزودنی به آنها اضافه شده است این کارایی را ندارند.
نمک و آب چطور؟
امروزه به نمکها هم فلوراید اضافه کردهاند که به آنها نمکهای حاوی فلوراید گفته میشود.آبهای آشامیدنی، آبهای معدنی که به فروش میرسند اگر روی محتویات آنها دقت کنیم میبینیم حاوی مقداری فلوراید هستند.در بعضی موارد ممکن است به آب آشامیدنی شهرها فلوراید اضافه کنند که این کار موثرترین روش برای عموم مردم است.
اما این مواد یعنی شکلات، آدامس، نمک و چای فلورایددار هیچگاه جایگزین دهانشویهها و ژلها و خمیردندانهای حاوی فلوراید نمیشوند اما بهعنوان یک عامل پیشگیرانه بسیار خوب و موثر است.
اینکه میگویند فلوراید در دندانپزشکی غوغا میکند و دندانها را در برابر پوسیدگی بیمه میکند. درست است؟
به طور کلی فلوراید هم در زمینه درمانی و هم در زمینه پیشگیری به ما کمک میکند فلوراید اعمال مختلفی دارد که میتوانیم به آنها اشاره کنیم از جمله استحکام بخشی به ساختار مینای دندان. در حقیقت فلوراید میتواند جایگزین یون OH بشود و هیدروکسیل آپاتیت را به فلوروآپاتیت تبدیل کند که مولکول فلوروآپاتیت در مقابل حملات اسیدی و PHهای اسیدی بسیار مقاومتر هستند.
لذا اولین حسن فلوراید این است که ساختار مینای دندان را مستحکم میکند و دوم اینکه یون فلوراید میتواند در ضایعات اولیه مینایی نفوذ کند یعنی در پوسیدگیهای اولیه با کاربرد فلوراید، یون فلوراید با رسوب یونهای کلسیم و فسفات میتواند این پوسیدگی را در همان مرحله متوقف کند و جلوی پیشرفت آن را بگیرید. در مجموع ضایعه متوقف شده استحکام بیشتری از یک مینای طبیعی دارد و فلوراید میتواند نقش بسیار موثری در جلوگیری از پوسیدگی داشته باشد.
حالا اگر دندانهای ما پوسیدگی داشته باشد باز هم فلوراید کمکی میکند؟
اگر ضایعه پوسیدگی به وجود آمده است میتواند با مهار کردن میکروبها و باکتریها رشد پوسیدگی را کاهش دهد بهطوری که بیمار فرصت کافی داشته باشد تا به دندانپزشک مراجعه کند و این ضایعه را ترمیم کند قبل از اینکه به عصب دندان آسیب برسد.
اثر ضدمیکروبی هم دارد؟
فلوراید در غلظتهای مختلف اثر مهارکننده یا کشندگی باکتریها را دارد که در غلظتهای کم میتواند باکتریهای دهان را کم کند و در غلظتهای زیاد میتواند باکتریهای محیط دندان را از بین ببرد.
کلا مواد فلورایددار چند دستهاند؟
در مورد موادی که حاوی فلوراید هستند آنها را به دو گروه تقسیم میکنند. اول موادی که به عنوان درمانی مورد استفاده قرار میگیرند که معمولا زیر نظر دندانپزشک انجام میشود که میتوانیم به ژلهای فلوراید اشاره کنیم که ژلهایی با غلظت بالا هستند. اینها دارای اثر کشندگی روی باکتریها هستند که در مطب دندانپزشکی باید هر 6 ماه یکبار تکرار شود.
برای بچههای بالای 6 و 7 سال باید بهطور مرتب مصرف میشوند. در بچهها در ابتدای رویش دندانها، ساختار مینا چون به تکامل و بلوغ کامل نرسیده بسیار مستعد تحت تاثیر قرار گرفتن در برابر حملات اسیدی است. پس بچههایی که دندانهای شیری دایمی آنها در سن 6 یا 7 سالگی در میآید باید به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنند.
دهانشویهها چطور؟
روش درمانی دیگر استفاده از دهانشویههای فلوراید است که در حقیقت با غلظت کمتر هستند و در داروخانهها موجود هستند. بیمار میتواند تهیه و استفاده کند که در غلظت 2 و 5 درصد وجود دارد. 2/0 درصد را بیمار هفتهای یک یا دو بار باید استفاده کند ولی 05/0 درصد برای مصرف روزانه است. با توجه به اینکه در کشور ما 02/0 در داروخانهها بیشتر موجود است، توصیه میشود که از دهانشویه 02/0 درصد بچههای بالای 6 سال حداقل هفتهای 2 بار استفاده کنند حتی میتوانند در هفته چند بار استفاده کنند.
لاکهای فلوراید چطور؟
وارنیشهای فلوراید یا همان لاکهای فلوراید توسط دندانپزشک روی سطح دندانها زده میشود و تا 24 ساعت روی سطح دندان باقی میماند. به همین خاطر اثرات خود را بسیار خوب اعمال میکند.
خمیردندانها باید چقدر فلوراید داشته باشند؟
خمیردندانهای حاوی فلوراید را هم در دسته درمانی میتوانیم جای دهیم و هم در دسته پیشگیری. معمولا این خمیر دندان بین 1000 تا 1200 ppm حاوی فلوراید هستند و مصرف 2 بار در روز آنها میتواند آثار پیشگیرانه فلوراید را 30 تا 40 درصد را افزایش دهد.
منبع :salamat.ir
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *گرچه در بسیاری از موارد برای درمان چین و چروک های صورت به جراحی یا لیزر یا روش های دیگری مثل تزریق بوتاکس،ژل وچربی متوسل می شویم،اما می توان با رعایت نکته های زیر روند ایجاد چین و چروک را کند نمود:
۱- به پشت بخوابید:
خواب مداوم در وضعیت های خاص، منجر به ایجاد خطوط خواب (sleep lines) میشود.این خطوط، چین هایی هستند که روی سطح پوست حک می شوند و وقتی که از خواب برمی خیزید، از بین نمی روند. خوابیدن روی یک پهلو، باعث افزایش چین و چروک روی گونه ها و چانه می شود، در حالیکه خوابیدن روی صورت باعث چین و چروک ابرو می شود. برای کاهش ایجاد چین و چروک، به پشت بخوابید.
2- بیشتر ماهی مصرف کنید، بخصوص سالمون:
سالمون(مثل دیگر ماهی های آبهای سرد) یک منبع غنی پروتئین است که یکی از ملزومات پوست خوب می باشد.این ماهی همچنین یک منبع عالی یک اسید چرب ضروری به نام امگا 3 می باشد. اسیدهای چرب ضروری پوست را تغذیه کرده و آن را پُر و جوان نگاه داشته و به کاهش چین و چروک کمک میکنند.
3- اخم نکنید- از عینک مطالعه استفاده کنید:
حرکات مکرر صورت- مثل اخم کردن – باعث فعالیت بیش از حد عضلات صورت و ایجاد شیار زیر سطح پوست میشود. این شیار نهایتا" تبدیل به چین و چروک خواهد شد. بنابراین اگر به عینک مطالعه نیاز دارید از آن استفاده کنید تامجبور به در هم کشیدن ابروها نداشته باشید.مخصوصا" ارزش عینک آفتابی را در نظر داشته باشید چون هم پوست اطراف چشم را از صدمه آفتاب حفظ می کند و هم از اخم کردن شما در مقابل نور جلوگیری می کند.
4- هر چه می توانید آلفا- هیدروکسی اسید استفاده کنید:
این اسیدها که در میوه هایی مثل سیب و پرتقال و حتی در شیر وجود دارند، لایه فوقانی سلول های مرده پوست را برمیدارند و بنابراین موجب کاهش ظهور خطوط ظریف و چروک ها بخصوص در اطراف چشم می شوند. شواهد جدید نشان می دهند که در مقادیر بالاتر، آلفاهیدروکسی اسیدها ممکن است به تحریک تولید کلاژن کمک کنند.
5- به جای قهوه، کاکائو مصرف کنید:
کاکائو حاوی مقادیر بالایی از دو فلاوونول تغذیه ای است(Catachin- Epicatchin) که از پوست در مقابل صدمه نور خورشید جلوگیری می کنند، موجب بهبودی گردش خون سلول های پوستی میشوند، آب رسانی پوست را بهتر می کنند، و باعث می شوند پوست صاف تر به نظر برسد.
6- بیش از حد صورت خود را نشویید:
طبق گفته متخصصین پوست مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، آب شیر موجب از بین رفتن رطوبت و چربی های طبیعی پوست که محافظت علیه چین و چروک ها را به عهده دارند میشود. در ضمن، اگر صابون شما حاوی مرطوب کننده های محافظ پوست نیست، به جای صابون از پاک کننده های صورت(facial cleanser) استفاده کنید.
7- از ویتامین Cموضعی استفاده کنید:
مطالعات نشان داده اند که ویتامین Cمیتواند تولید کلاژن را افزایش دهد، از آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش A و Bجلوگیری کند، اشکالات رنگدانه ای را تصحیح نماید، و مشکلات التهابی پوست را بهبود بخشد. نکته اساسی اما، ممکن است نوع ویتامین Cاستفاده شده باشد. تا امروز، اکثر تحقیقات قویترین ویتامین Cبرای رفع چین و چروک را L-ascorbicacidمی دانند.
8- سویای بیشتری میل نمایید:
تحقیقات نشان می دهند که سویا ممکن است به محافظت علیه آسیب پیر شدن پوست ناشی از نور خورشید کمک کرده یا آن را بهبود ببخشد.یک مکمل غذایی دارای سویا ( که علاوه بر سویا حاوی ویتامین، پروتئین ماهی، و عصاره چای سفید، دانه انگور و گوجه فرنگی هم بوده ) ، بعد از فقط 6 ماه باعث بهبودی ساختمان پوست و سفتی آن می شود.
9- نکات اساسی مراقبت از پوست را رعایت کنید:
اگر می خواهید ظاهر جوان پوست و زیبایی صورت خود را حفظ کنید، توصیه های اساسی مراقبت از پوست را به کار گیرید. اصول اساسی مراقبت از پوست عبارتند از:
توجه داشته باشید نکاتی که ذکر شدند، راه های پیشگیری کننده می باشند و در صورتی که چین و چروک ها ایجاد شده اند، برای درمان می توان از روشهای تزریق ژل و چربی یا جراحی و یا لیزر استفاده کنیم. تزریق بوتاکس نیز از راه های پیشگیری از بدتر شدن چین و چروک ها(به خصوص در اطراف چشم ها و پیشانی و خط اخم) می باشد.
منبع:www.drtarzi.ir
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *در اینجا 20 نوع ماده غذایی را به شما معرفی میكنیم كه میتواند جلوی بالارفتن قندخونتان را بگیرد.
سیب
اكثر متخصصان تغذیه توصیه میكنند حتما در رژیم غذایی خود سیب را بگنجانید زیرا سیب كالری بسیار پایینی دارد و فیبر آن بسیار بالاست و جلوی گرسنگی را میگیرد. سیب همچنین دشمن كلسترول بد است و میزان قندخون را كاهش میدهد.
آواكات
پاین میوه غنی از اسیدهای چرب مونوی غیراشباع است كه سبب كند شدن هضم و پیشگیری از افزایش قندخون بعد از صرف غذا میشود.
جو
میتوانید جو را جایگزین برنج سفید كنید تا میزان قندخونتان بعد از صرف غذا حدود 70 درصد كاهش یابد و تا ساعتها ثابت بماند. فیبرهای حلال جو هضم را كند كرده و سبب جذب تدریجی قند میشود.
سبزیجات
فیبر حلال تمامی سبزیجات میتواند قندخون بالا را مهار كند. در ضمن سبزیجات غنی از پروتئین هستند و به راحتی میتوان آنها را جایگزین گوشت قرمز كرد.
گوشت گاو
میتوانید قسمتهای كم چرب گوشت گاو را انتخاب كنید و یكچهارم بشقابتان را در هر وعده غذایی به آن اختصاص دهید. رساندن به اندازه پروتئین به بدن باعث میشود مدت طولانیتری سیر بمانید و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهیچهایتان كاهش نیابد. در ضمن مصرف پروتئین به افزایش متابولیسم كمك میكند.
میوههای گوشتدار
دانهدار انواع میوههای گوشتی حاوی یك یا چند دانه كه به رنگهای قرمز یا بنفش موجود است مانند انواع انگور حاوی تركیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند. محققان میگویند این دانههای رنگی میتواند سبب كاهش قندخون شده و در عین حال محرك تولید انسولین در بدن باشند.
بروكلی
بروكلی غنی از كروم بوده كه در درازمدت نقشی اساسی و مهم برای تنظیم قندخون دارد.
هویج
هویج یكی از منابع طبیعی غنی از بتاكاروتن است كه میتواند خطر ابتلا به دیابت را كاهش داده و قندخون را تنظیم كند.
گوشت مرغ
گوشت سینه مرغ در مقایسه با ران یا سایر قسمتها چربی كمتری دارد. توصیه ما به شما این است كه در هر شرایطی به هیچ عنوان پوست مرغ را به خاطر چربی بالایی كه دارد نخورید.
تخم مرغ
مطمئن باشید خوردن یك یا دو عدد تخممرغ در روز كلسترول خونتان را بالا نمیبرد و در عوض ساعتها شما را سیر نگه میدارد.
ماهی
یكی از دلایل فوت مبتلایان به دیابت ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی است. مصرف یك یا دو بار ماهی در هفته میتواند این احتمال را حداقل 40 درصد كاهش دهد. از سوی دیگر اسیدهای چرب موجود در ماهی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را كه از جمله فاكتورهای اصلی ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی است كاهش میدهد.
دانه كتان
دانههای كتان غنی از پروتئین، فیبر، چربیهای خوب از نوعی كه در ماهی موجود است و منیزیم است. این مواد قندخون را تنظیم كرده و به سلولها در جذب انسولین كمك میكنند.
شیر و ماست
اینها مواد غذایی غنی از پروتئین و كلسیم هستند و میتوانند به كاهش وزن كمك كنند. از سوی دیگر این مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین میبرند.
گردو
گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و سوخت كندی دارد كه به تدریج به قند تبدیل میشود. از سوی دیگر غنی از چربیهای مونوی غیراشباع است كه برای سلامت مفیدند.
دانهها تمامی انواع دانهها
غنی از چربیهای خوب، پروتئین و فیبر هستند كه میتوانند قندخون را پایین نگه داشته و از ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی پیشگیری كنند. در ضمن این مواد منبع طبیعی استرول است كه چربی خون را كاهش میدهد.
جوی دو سر
جوی دوسر حاوی فیبرهای حلالی است كه در آب محلول بوده و یك خمیر را تشكیل میدهد. مصرف آن باعث میشود بین آنزیمهای هضمكننده در معده و مولكولهای آمیدون غذا در یك سد چسبناك به وجود بیاید. در نتیجه دستگاه گوارش مدت طولانیتری غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدریج وارد خون میشوند.
روغن زیتون
روغن زیتون طلای مایع نامیده میشود زیرا حاوی تركیبات ضدالتهابی و قوی است كه محققان آن را با آسپیرین مقایسه میكنند. افرادی كه رژیم مدیترانهای دارند و روغن زیتون، میوه و سبزیجات، غلات و گوشت كمچرب میخورند كمتر به دیابت و ناراحتیهای قلبی و عروقی دچار میشوند. هر دوی این بیماریها در پی التهاب در بدن به وجود میآیند. برخلاف كره، چربی خوب روغن زیتون سبب افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین نشده و حتی این مقاومت را كاهش میدهد. روغن زیتون همچنین كندكننده هضم غذا و واردشدن تدریجی قند به خون است.
كره بادام زمینی
تحقیقات اخیر نشان داده است مصرف كره بادام زمینی میتواند اشتها را كور كرده و سبب سیری بیشتر فرد در مقایسه با زمانی شود كه مواد قندی كم فیبر مصرف میكند. در ضمن كره بادام زمینی غنی از چربیهای مونوی غیراشباع است كه میتواند قندخون را تنظیم كند.
نان سبوسدار
مصرف زیاد نان سفید میتواند حساسیت بدن به انسولین را كاهش داده و سبب افزایش قندخون شود در صورتی كه نان سبوسدار دقیقا برعكس عمل میكند.
سیبزمینی شیرین
یك سیبزمینی شیرین كه در اجاق كبابی شده 30 درصد كمتر از سیبزمینی معمولی قندخون را افزایش میدهد زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذیهایی است كه 40 درصد آنها از نوع حلال بوده و سبب كاهش كلسترول و كندی هضم غذا میشوند. در ضمن سیبزمینی شیرین غنی از كاروتنویید و رنگدانههای زرد و نارنجی است كه به ارگانیسمها اجازه عكسالعمل در برابر انسولین را میدهد. سیبزمینی شیرین همچنین غنی از اسید كوروژنیك است. این تركیب گیاهی طبیعی میتواند به كاهش مقاومت در برابر انسولین كمك كند.
:: تغییر سبک زندگی میتواند یک قدم بزرگ به سمت پیشگیری از دیابت باشد و هیچوقت برای شروع دیر نیست. این نکات را در نظر داشته باشید.
وقتی صحبت از دیابت نوع ۲ میشود– که متداولترین نوع دیابت است– پیشگیری بهترین راهکار است. همچنین اگر در معرض خطر بالایی از ابتلا به دیابت هستید، مثلاً اگر اضافه وزن زیادی دارید یا سابقه خانوادگی دیابت دارید، خیلی مهم است که پیشگیری از دیابت را به اولویت زندگیتان تبدیل کنید.
پیشگیری از دیابت درست مثل سالم غذا خوردن، بالا بردن فعالیت بدنی و کم کردن اضافه وزن، جزء اصول اولیه است و هیچوقت برای شروع دیر نیست. با ایجاد چند تغییر کوچک در سبک زندگیتان میتوانید از بروز مشکلات جدی دیابت مثل تخریب اعصاب، کلیهها و قلب، جلوگیری کنید.
نکته ۱: فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید
فعالیت بدنی روزمره فواید بسیار زیادی دارد. ورزش کمکتان میکند تا:
- وزنتان را پایین بیاورید.
- قندخونتان را پایین بیاورید.
- حساسیت شما به انسولین را بالا میبرد– که کمک میکند قندخونتان در یک محدوده نرمال بماند.
تحقیقات نشان میدهد که هم ورزشهای هوازی و هم قدرتی میتواند به کنترل دیابت کمک کند اما بهترین نتیجه از برنامه تناسباندامی حاصل میشود که از هر دوی این تمرینات استفاده میکند.
نکته ۲: فیبر فراوان بخورید
فیبر کمکهای زیادی به شما میکند:
- با بالا بردن کنترل قندخونتان، احتمال بروز دیابت را کاهش میدهد.
- احتمال بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
- با کمک به احساس سیری، به کاهش وزن کمک میکند.
موادغذایی سرشار از فیبر شامل میوهها، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، آجیل و دانهها میشود.
نکته ۳: تا میتوانید غلات کامل مصرف کنید
بااینکه دلیل آن چندان مشخص نیست اما غلات کامل (سبوس دار) میتوانند احتمال بروز دیابت را پایین آورده و به حفظ سطح قندخون کمک کنند. سعی کنید حداقل نیمی از غلات مصرفیتان، کامل باشد. بسیاری موادغذایی که از غلات کامل درست میشوند آماده خوردن هستند مثل نانهای مختلف، پاستا و بسیاری غلات صبحانه.
نکته ۴: اضافهوزنتان را کم کنید
اگر اضافهوزن دارید، پیشگیری از دیابت میتواند به کم کردن وزنتان بستگی داشته باشد. هر یک کیلویی که کم میکنید، سلامتیتان را بهبود میبخشد. در یک تحقیق مشخص شد افرادی که اضافهوزن دارند، با کم کردن هر یک کیلو از وزن بدنشان، خطر ابتلا به دیابت را ۱۶ درصد در خود کاهش دادند. هچنین آنهایی که وزن نسبتاً کمی پایین آورده– حداقل ۵ تا ۱۰ درصد از وزن اولیه خود– و به طور مرتب ورزش کردند، تا ۶۰ درصد احتمال ابتلا به دیابت را در خود کاهش دادند.
نکته ۵: از رژیمهای غذایی جدید پرهیز کرده و انتخابهای سالمتری داشته باشید
رژیمهای کمکربوهیدرات، رژیم شاخص گلیسمی و سایر رژیمهای جدید شاید در ابتدا به شما کمک کند وزنتان را پایین بیاورید اما تاثیر آنها در پیشگیری از دیابت شناخته شده نیست و اثر طولانیمدتی نیز نخواهند داشت و با خارج کردن یا محدود کردن یک گروه غذایی خاص از برنامه روزانه، رسیدن موادمغذی لازم را به بدنتان محدود میکنید. درعوض این، برای داشتن یک برنامهغذایی سالم که به کاهشوزنتان کمک کند، بیشتر بر حجم وعدههای غذایی و سالم بودن موادی که میخورید تمرکز کنید.
چه زمان نزد پزشک بروید؟
اگر سنتان بالاتر از ۴۵ سال است و وزن نرمالی دارید، از پزشکتان بپرسید که لازم است تست دیابت انجام دهید یا خیر. انجمن دیابت امریکا در موارد زیر آزمایش گلوکز خون را توصیه میکند:
- بالاتر از ۴۵ سال باشید و اضافه وزن داشته باشید.
- کمتر از ۴۵ سال باشید و اضافه وزن را در کنار یک یا دو مورد عامل خطرزای دیگر برای دیابت نوع ۲ داشته باشید، مثل سبک زندگی نشسته و ساکن یا سابقه خانوادگی دیابت.
نگرانیهای خود درمورد پیشگیری از دیابت را با پزشکتان مطرح کنید. او به شما کمک میکند از بروز دیابت پیشگیری کنید و برحسب سابقه پزشکی و سایر عوامل، توصیههای بیشتری به شما ارائه خواهد کرد.
1ـ اصلاح نكردن انسدادهای مكانیكی در حین عمل جراحی:
چنانچه قبل از عمل، بزرگی شاخكهای بینی یا انحراف تیغه بینی وجود داشته باشد، جراح باید تلاش كند این موانع به ظاهر مختصر را هم برطرف كند. با توجه به اینكه بینی با عمل جراحی معمولا كوچكتر میشود، چنانچه مانعی از قبل وجود داشته و انسداد هم ایجاد نكرده است را برطرف نكنیم، وقتی بینی جمعتر شد این مانع به ظاهر بیاهمیت باعث انسداد مسیر تنفسی میشود.
2ـ تورم مخاط داخل بینی:
چنانچه به دلیل سینوزیت مزمن یا آلرژی شدید مخاط داخل بینی متورم باشد، ممكن است باعث انسداد تنفسی شود.
3 ـ چسبندگیهای داخل بینی:
اگر جراح داخل بینی را زیاد دستكاری كند، باعث زخمیشدن مخاط بینی میشود. اگر مخاط زخمیشده در مجاورت یكدیگر قرار گیرند هنگام ترمیم به یكدیگر میچسبند و راه داخل بینی را تنگ میكنند.
4 ـ تنگ كردن بیش از حد سوراخهای بینی.
5 ـ برداشتن بیش از اندازه از غضروفهای نوك بینی:
این امر منجر به تنگی مدخل بینی میشود.
اگر جراح بینی از تجربه كافی برخوردار نباشد، علاوه بر مختل شدن عملكرد بینی، این احتمال وجود دارد كه ظاهر بینی فرم مطلوب و مورد نظر را پیدا نكند و به شكل نامطلوبی درآید. این شكلهای نامطلوب و دلایل آن عبارتند از:
غیرقرینه بودن سوراخهای بینی
اگر به سوراخهای بینی فردی كه عمل نكرده بنگریم معمولا 2 سوراخ بینی دقیقا عین هم نیستند، اما فردی كه عمل میكند بعد از عمل انتظار دارد كه سوراخها كاملا قرینه باشند. جراح طی عمل باید تلاش كند كه میزان غیرقرینگی را برطرف كرده و تا آنجا كه ممكن است آن را اصلاح كند.
كاهش حس بویایی
پایانههای اعصاب بویایی در سقف حفره داخل بینی قرار گرفتهاند. این ناحیه طی عمل زیبایی بینی معمولا دستكاری نمیشود، بنابراین احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد از عمل جراحی وجود ندارد، مگر در 2 حالت:
حالت اول: اینكه فردی كه تحت عمل جراحی قرار گرفته است از قبل مبتلا به پولیپ وسیع و منتشر بینی بوده است و همزمان با عمل زیبایی تحت عمل پولیپكتومی نیز قرار گرفته باشد. با توجه به اینكه ممكن است پولیپها در قسمت نزدیك به سقف حفره بینی قرار گرفته باشند، برداشتن آنها و دستكاری آن قسمت ممكن است منجر به آسیب دیدن پایانههای بویایی شود. اگر فردی مبتلا به پولیپ وسیع بینی باشد، بهتر است ابتدا در یك عمل مجزا پولیپها برداشته شوند و سپس با فاصله چند ماه بعد تحت عمل زیبایی بینی قرار گیرند.
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *
:: دکتر مریم ملکی با اشاره به اینکه زیبایی بینی بدون عمل جراحی در میان جوانان به ویژه دختران شایع است، اظهار کرد: در این روش مقدار مناسبی از یک ژل که میتواند کلسیم هیدروکسی اپتات و اسیدهیالورونیک باشد با سوزن ظریفی به زیر پوست تزریق میشود تا بینی ظاهری زیباتر پیدا کند.
وی با بیان اینکه این تکنیک به صورت سرپایی و بدون بیهوشی انجام میشود، افزود: با استفاده از این روش میتوان رفع قوز بینی و یا ناصافی، غیرقرینگی و یا تورفتگیهای بینی را رفع کرد و همچنین با تزریق این ژل نوک بینی را بالا برد.
این متخصص پوست و زیبایی با اشاره به اینکه دوام این روش بین یک تا سه سال است، اضافه کرد: تزریق ژل در کمتر از 10 دقیقه و بدون بیهوشی صورت میگیرد و نسبت به جراحی بینی مقرون به صرفه تر است.
ملکی با بیان اینکه اگر بینی دچار ناصافی، غیرقرینگی یا تورفتگی باشد میتوان با پر کردن این نواحی سطح بینی را صاف و یکدست و ظاهری متناسبتر ایجاد کرد، ادامه داد: همچنین در صورتی که بیمار از جراحی بینی رضایت نداشته و یا بینی پس از جراحی دچار ناصافی یا عدم تناسب با دیگر اجزای صورت شده باشد با تزریق این ژل، زیبایی بینی تکمیل میشود.